top of page

Group

Public·12 members

Milica Jakovljevic Mir Jam Knjige Download Pdf


Milica Jakovljević Mir Jam: Knjige za preuzimanje u PDF formatu
Milica Jakovljević Mir Jam je jedna od najpopularnijih i najčitanijih srpskih književnica, koja je svojim ljubavnim romanima i pričama osvojila srca mnogih čitalaca. Njena dela su prevedena na više jezika, a neka od njih su i ekranizovana. U ovom članku ćemo vam predstaviti neke od njenih najpoznatijih knjiga koje možete preuzeti u PDF formatu i uživati u njihovoj lepoti i zanimljivosti.


Greh njene majke
Greh njene majke je roman koji prati sudbinu mlade devojke Nede, koja je odrasla u siromaštvu i neznanju o svom poreklu. Njena majka je umrla kad je ona bila mala, a otac je bio odsutan i nezainteresovan za nju. Neda je živela kod svoje tetke, koja ju je iskorišćavala i zlostavljala. Jednog dana, Neda saznaje da joj je otac bogati trgovac, koji ima drugu porodicu i da joj je majka bila njegova ljubavnica. Odlučuje da ode kod njega i traži svoje mesto u njegovom životu, ali nailazi na neprijateljstvo i prezir njegove zakonite supruge i dece. Ipak, ona uspeva da se izbori za svoju sreću i ljubav, uz pomoć jednog mladog lekara, koji joj pruža podršku i razumevanje.


Download: https://1niacutrempo.blogspot.com/?bf=2w3HAz


Ako želite da pročitate ovaj roman, možete ga preuzeti na sledećem linku: [Greh njene majke].


Časna reč muškarca
Časna reč muškarca je zbirka priča koje se bave različitim aspektima ljubavi, braka, vernosti i neverstva u međuratnom Beogradu. U svakoj priči pratimo sudbinu nekog para ili pojedinca, koji se suočava sa izazovima, dilemama i iskušenjima u svojim emotivnim odnosima. Autorica nam prikazuje razne tipove muškaraca i žena, njihove karaktere, motive, slabosti i vrline. Njen stil je duhovit, ironičan, ali i saosećajan prema svojim junacima. Ona nam otkriva šta se krije iza fasade građanskog društva i kako se ljudi bore za svoju ljubav i sreću.


Ako želite da pročitate ovu zbirku priča, možete je preuzeti na sledećem linku: [Časna reč muškarca].


Ranjeni orao
Ranjeni orao je roman koji prati ljubavnu priču između mladog oficira Aleksandra Belića i lepe Anđelije Lazarević. Oni se upoznaju na jednom balu u Beogradu, gde se odmah zaljube jedno u drugo. Međutim, njihova ljubav nailazi na mnoge prepreke i protivnike. Aleksandar je oženjen ženom koju ne voli, a koja ga ucenjuje svojom bolešću. Anđelija je siroče koje živi kod svoje tetke, koja joj nameće udaju za bogatog trgovca. Pored toga, Aleksandar ima i tajnu iz prošlosti, koja ga proganja i sprečava da bude srećan. Da li će oni uspeti da prevaziđu sve nedaće i ostvare svoju ljubav?


Ako želite da pročitate ovaj roman, možete ga preuzeti na sledećem linku: [Ranjeni orao].


Zaključak
Milica Jakovljević Mir Jam je književnica koja je ostavila dubok trag u srpskoj književnosti i kulturi. Njena dela su puna emocija, napetosti, humora i životnosti. Ona nam prikazuje ljude sa svim njihovim manama i vrlinama, njihove snove i razočaranja, njihove borbe i pobede. Njene knjige su pravi izvor uživanja i inspiracije za sve one koji vole dobru ljubavnu priču.


Otmica muškarca
Otmica muškarca je roman koji se bavi temom ženske osvete prema muškarcima koji ih varaju i zlostavljaju. Glavna junakinja je Vera, koja je udata za uspešnog advokata, koji je vara sa mlađom sekretaricom. Vera otkriva njegovu prevaru i odlučuje da ga kazni na neobičan način. Ona ga otima i zatvara u jednu kuću na selu, gde ga muči i ponižava na razne načine. Vera ima i svoje pomagačice, koje su takođe bile prevarene ili povređene od strane svojih muževa ili ljubavnika. One se udružuju u svojoj osveti i uživaju u svojoj moći nad muškarcima. Međutim, njihov plan se komplikuje kada se pojavi jedan policajac, koji počinje da sumnja u njihove aktivnosti.


Ako želite da pročitate ovaj roman, možete ga preuzeti na sledećem linku: [Otmica muškarca].


To je bilo jedne noći na Jadranu
To je bilo jedne noći na Jadranu je zbirka ljubavnih priča koje se dešavaju na različitim lokacijama duž jadranske obale. Autorica nam predstavlja razne likove i situacije, koje pokazuju lepotu, romantiku, strast, ali i tugu, bol i razočaranje u ljubavi. Svaka priča ima svoju atmosferu, ton i rasplet, koji nas drže u neizvesnosti i zanimanju. Njene priče su pune boja, mirisa, zvukova i ukusa Jadrana, koji nas očaravaju i opijaju. Ona nam dočarava kako ljubav može da se rodi, cveta, vene ili ponovo procveta na tom čarobnom moru.


Ako želite da pročitate ovu zbirku priča, možete je preuzeti na sledećem linku: [To je bilo jedne noći na Jadranu]. Samac u braku
Samac u braku je roman koji se bavi problemom usamljenosti i nezadovoljstva u braku. Glavni junak je Marko, koji je oženjen Anom, lepom i uspešnom ženom, koja mu je rodila dvoje dece. Međutim, Marko se oseća zarobljeno i nesrećno u svom braku, jer Ana ne pokazuje nikakvo interesovanje ni razumevanje za njega. Ona je opsednuta svojom karijerom i društvenim statusom, a Marko je zapostavlja i zanemaruje. Marko traži utehu i sreću u drugim ženama, ali ni to mu ne donosi zadovoljstvo. On shvata da je izgubio sebe i svoju ljubav prema Ani, a da je ona postala samo navika i obaveza. Da li će Marko uspeti da spasi svoj brak i pronađe smisao u svom životu?


Ako želite da pročitate ovaj roman, možete ga preuzeti na sledećem linku: [Samac u braku].


Dama u plavom
Dama u plavom je zbirka ljubavnih pesama koje je Milica Jakovljević Mir Jam napisala za svog voljenog muža, Dragutina Jakovljevića. Ona mu je posvetila ove pesme kao izraz svoje nežnosti, strasti, poštovanja i zahvalnosti. Njene pesme su pune lepih slika, metafora i rimovanja, koje odišu lirikom i romantikom. Ona nam otkriva svoje najdublje osećaje, misli i želje, koje ima prema svom dragom. Ona ga slavi kao svog viteza, prijatelja, ljubavnika i supruga. Ona mu poručuje da je on jedini muškarac koji joj je ispunio srce i dušu.


Ako želite da pročitate ovu zbirku pesama, možete je preuzeti na sledećem linku: [Dama u plavom]. Peščanik
Peščanik je roman koji se bavi temom prolaznosti života i smisla postojanja. Glavni junak je profesor istorije, koji je na samrti i koji se priseća svojih uspomena, ljubavi, grehova i propuštenih prilika. On pokušava da sagleda svoj život i da pronađe neki smisao u njemu. On se suočava sa svojim strahovima, krivicom, tugom i kajanjem. On se pita da li je mogao da učini nešto drugačije, da li je iskoristio svoje talente i sposobnosti, da li je bio dobar čovek i da li je ostavio neki trag u svetu. On se takođe priseća svoje porodice, prijatelja, kolega i učenika, koji su imali uticaj na njegov život. On otkriva svoje tajne, želje i snove, koje je čuvao u sebi.


Ako želite da pročitate ovaj roman, možete ga preuzeti na sledećem linku: [Peščanik].


Devojka sa bisernom minđušom
Devojka sa bisernom minđušom je roman koji se bavi životom i delom holandskog slikara Johanesa Vermera i njegovog čuvenog portreta istoimenog naziva. Glavna junakinja je Griet, koja je kao šesnaestogodišnja devojka došla da radi kao sluškinja u Vermerovoj kući. Ona se brzo zbližava sa slikarom, koji prepoznaje njen osećaj za boje, svetlost i kompoziciju. On je uzima za svoju pomoćnicu i modela, što izaziva ljubomoru i sumnju njegove žene i kćeri. Griet takođe privlači pažnju bogatog trgovca van Ruijvena, koji je opsednut njenom lepotom i nevinosti. Griet se nađe u opasnoj igri strasti, umetnosti i intriga, koja će promeniti njen život zauvek.


Ako želite da pročitate ovaj roman, možete ga preuzeti na sledećem linku: [Devojka sa bisernom minđušom]. Nečista krv
Nečista krv je roman koji se bavi temom propadanja jedne ugledne i bogate porodice u vreme turske vladavine u Srbiji. Glavni junak je Efendi Mita, koji je nasledio veliko imanje i bogatstvo od svog oca, ali koji je zapao u dugove i siromaštvo zbog svoje raskalašnosti i neodgovornosti. On je primoran da proda svoju jedinu kćerku Sofku, koja je lepa i plemenita devojka, za starog i bolesnog Turčina, koji je želi za svoju ženu. Sofka se protivi toj nepravednoj sudbini i bori se za svoju slobodu i ljubav. Ona se zaljubljuje u mladog i siromašnog Srbina, Tome, koji joj pruža nadu i utehu. Međutim, njihova ljubav je osuđena na propast, jer se sukobljava sa tradicijom, zakonom i nasiljem.


Ako želite da pročitate ovaj roman, možete ga preuzeti na sledećem linku: [Nečista krv].


Moj deka je bio trešnja
Moj deka je bio trešnja je zbirka dečjih pesama koje je Milica Jakovljević Mir Jam napisala za svog unuka, Dragana Jakovljevića. Ona mu je posvetila ove pesme kao izraz svoje ljubavi, nežnosti, mašte i humora. Njene pesme su pune veselih slika, igre reči, zagonetki i pouka, koje zabavljaju i poučavaju decu. Ona nam prikazuje svet iz dečje perspektive, gde su sve moguće čudesne avanture i transformacije. Ona nam otkriva kako je njen deka bio trešnja, kako je njena baka bila leptir, kako je njen tata bio lav, kako je njena mama bila ruža i kako je ona bila zvezda.


Ako želite da pročitate ovu zbirku pesama, možete je preuzeti na sledećem linku: [Moj deka je bio trešnja].


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
Group Page: Groups_SingleGroup
bottom of page